Årsavgiften är 150 kronor för enskild medlem och 200 kronor för familj, betalas på plusgiro 320862-6 eller swish 1233060290. Vid inbetalning ange "årsavgift", namn och mejladress för att få föreningens mejlutskick. Medlem går på författarkvällarna för halva priset. 

 

 

Så började det:

Våren 1990 var Enebybergsbiblioteket nedläggningshotat. En av dem som ställde sig på barrikaderna till bibliotekets försvar var skådespelaren Helge Skoog som då bodde i Enebyberg. Han hade tidigare gjort en av sina paradroller som den litteräre privatdetektiven Ture Sventon i en svt-dramatisering av Åke Holmbergs välkända böcker. Nu tog han på sig scenkostymen igen. Ture Sventon, alias Helge Skoog, uppmanade alla enebybergare att gå ut och demonstrera på torget. Det blev succé. Tidningarna skrev och politikerna backade.


I början av 2000-talet uppstod en ny diskussion om biblioteken i kommunen. Föreningen agerade återigen vakthållare, med lyckat resultat. Sedan dess är föreningen på sin vakt, med Ture Sventon som föredöme. Vem vet, nya hot kan komma  --  ett av många skäl att vara med i Enebybergsbibliotekets vänner.

Föreningens stadgar 

Senaste verksamhetsberättelsen

Senaste årsmötesprotokollet